tisdag 8 februari 2011

Som tur var jag och Barbara och handlade på "Banglasystemet" idag där de har en sorts vin att välja på. Man behöver ta ställning till om man vill ha det i rött eller vitt, och i så fall- hur många! Det fick bli rött och när vi skulle betala så hade det gått upp 20:- per flaska sedan i Oktober!!! Nu kostar det 100:- flaskan och det tycker jag är ruskigt dyrt!!!! Man får dricka vinet med andakt!

Om ni nu undrar varför detta var tur så var det så att det kom en gubbe i vitt skägg och mycket välstruken skjorta till kontoret och ville kolla mig. Han var från "Goverment security inspection eller intelligence" eller nåt sånt. Skulle kolla pass, visum och arbetstillstånd samt intervjua mig. Jag brukar ju inte bära passet med mig men för att köpa vin så måste man ha det med. Så därför var det tur för vår stackars kille som har hand om våra papper på kontoren hittade inte min passkopia. Men nu gick det alltså bra eftersom det var med.

Intervjun gick ut på att mannen (han hade ett jättelångt namn), frågade varför jag tyckte om Bangladesh och frågade vad jag tyckte det var för skillnad på Bangladesh mat jämfört med Svensk mat. hmmmm, knivigt!
Sedan blev det ett litet missförstånd eftersom  han sade att han hade en brorson och så använde "to comapany me". Jag blev alldeles tyst och svarade sedan att jag är redan gift. Men han var ihärdig och jag blev mer besvärad men tillslut kom vi fram till att hans brorson behövde ha ett jobb och han ville ansöka till vårt "company". Så det kan bli, och snacka om att utnyttja sin ställning. Ja, ja det är Bangla det.
Mötet avslutades i alla fall med att han sade att han skulle skriva en rapport som nog skulle vara till min fördel. Vi får se!


1 kommentar:

  1. Tur att du inte blev bortgift för då hade du ju aldrig kommit hem =(
    Spännande att höra om du fick godkänt på matfrågorna!

    Kram!!!

    SvaraRadera