söndag 24 april 2011

Glad påsk och god fortsättning på den!

Tillbaka i Bangla sedan torsdag tidig morgon. Det var härligt att krama Julis igen! Jag insåg att jag hade saknat alla här,  mina arbetskamrater och familjen Wiklunds som vi fick följa med ut och äta på långfredagen. Mycket trevlig:)
Numera får jag sakna och uppskatta, hela tiden. När jag åker hit så saknar jag alla hemma och uppskattar jättemycket att träffa dem när jag kommer hem. Och när jag kommer hem så saknar jag alla här och tycker det är jättehärligt att träffa dem när jag är tillbaka. Märkligt det har blivit, men härligt!

Påskafton var också jättemysig. Jag och Julia var ute hela dagen och shoppade och tittade. Vi var hos Shaheen, skräddaren och provade min röda klänning. Pink city sedan för att hämta det som Julia lämnat in hos skräddaren där. Vi intog majs och färskpressad juice i en avstängd rulltrappa, Bangal fast food, gott må ni tro!
Pärlgubben sedan, och vi var mycket nöjda men troligtvis inte klara:) En hel del foto blev det också på porslin för att visa er där hemma om någon är sugen på något nytt.Jag kan inte bestämma mig men jag är som jag sagt tidigare ,förälskad i det röda prickiga. Men har nu när jag sett det i lime grönt kan jag inte bestämma mig.igen!!! Hu vad det är besvärligt! Men jag kanske får lite hjälp när jag visar bilderna? Tyvärr kommer jag inte ihåg var alla kommer ifrån men kan ta reda på det..
Ostindia/Rörstrand

finna även i lime grönt

och rött (min första favorit)

vitt med silverkant (finns även utan silverkant)

Engelskt om man är djärv!

Engelskt

Norskt

Kulinara och Almedahls (endast kaffemuggar)

Lila John Lewis

John Lewis som nedan och John Lewis vit med turkos ränder

John Lewis i Turkostgrön

Ralph Lauren med präglad "spetskant"

Rosa Pierre Cardin överst

Grön Pierre Cardin
Engelsk, har glömt namnet men gulligt:)

Julia och jag avslutade dagen med två filmer ( en urdålig och en bra) och åt god påskmat som jag haft med mig hemmifrån. En påse lösgodis med salt och surt till Julis blev efterrätten. Uppskattat förstod jag!

I morse åkte Julia iväg till en by ca 3 timmar från Dhaka och ska stanna tills i morgon. När hon kom fram blev tolken sjuk och åkte hem. Det är ju en ny upplevelse att vara på landsbygden utan tolk och ska göra intervjuer. Det ska det bli spännande att höra om:)

Jag själv har njutit en stund vid polen och sedan en låååååång massage. Det var välbehövligt och underbart!

Förstår att ni har ett härligt väder där hemma! Njut och ha det härligt!! många kramar:)3 kommentarer:

 1. gott att du har börjat blogga igen :)Jag har saknat dig.

  Ang porslin, det är ju så svårt! jag köpte tre serviser till slut! knäppt men vad gör man...
  Den rödprickiga är ju väldigt mycket du :)

  Ha det så gott och njut av alla behandlignar, sol och bad :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack Babbi:) Inget mot vad jag saknar dig!!!! Ja, det får nog bli den röda, fast det har jag sagt länge nu. Den finns i limegrönt också och är såååå fiiiin! men jag kan ju inte ha två prickiga?!

  SvaraRadera
 3. Två prickiga kan ju bli liiiite mycket kanske...bäst att jag tar den ena =) Förstår att du blev förtjust i den -sockersöt!!!
  Sonen landade jämte mej o han tänkte att han behövde en han med (!!!) För hans del var den fyrkantiga med svart blomdekor eller den med silverkant mest lockande. Det du!! Kanske inte mambo för alltid alltså =) Håller med om att den med svarta blommor är fin. Jag gillar Kulinara också men kanske man tröttnar??!

  Massa kramar från oss här i norr -baaaara 28 grader varmt nu i kväll...
  Må så gott!!! Monica

  SvaraRadera